Preuzmi Besplatan kupon i ostvari popust!!

  • Papa test i Kolposkopija

Papa test i Kolposkopija


Cena: 0 din

Neverovatan popust

Podelite ovu ponudu:

Opis ponude


 klikni na link ispod!

 

https://www.zakazimi.rs/ponude/beograd/ginekologija/gracia-medika/kompletan-ginekoloski-paket-pregled-ginekologa-kolposkopija-ginekoloski-ultrazvuk-papa-vs-popust

 

Papa test prva grupa, Papa test druga grupa, Papa test treća grupa, Papa test četvrta grupa, Papa test peta grupa

PAPA test je skrining metoda kojom se stapićem i četkicom skidaju ćelije sa površine grlića materice i iz cervikalnog kanala da bi se posmatrale pod miroskopom. PAPA test ima pet grupa. i to su: I i II grupa kojom su obuhvaćene normalne ćelije, III grupa su abnormalne ćelije, IV grupa su maligne ćelije u manjem broju, dok V grupa predstavlja brojne maligne ćelije. Radi se uvek u kombinaciji sa kolposkopijom, jer kombinovanjem ove dve dijagnostičke metode se postiže tačnost od 98%.

Kolposkopija podrazumeva pregled grlića materice, vagine i spoljašnjih genitalija pod uveličanjem od 10-60 puta. Na ovaj način je omogućeno preciznije sagledavanje promena na genitalnim organima žene. Najpre se pregledaju spoljašnji genitalni organi, a zatim se aplikuje spekulum da bi se pregledali vagina i grlić materice. Premazivanjem grlića 3% sirćetnom kiselinom otklanja se višak sluzi, epitel grlića bubri a promene na njemu postaju vidljivije. Po završenom pregledu grlića sirćetnom kiselinom, grlić se premazuje Lugolovim rastvorom, rastvorom joda (Schiller-ova proba). Zdrave ćelije normalnog pločasto slojevitog epitela koje sadrže glikogen dobijaju tamno braon boju, dok se to ne dešava kod ćelija cilindričnog i displazičnog epitela, kao i kod malignih ćelija, koje ne sadrže glikogen. Pregled nije bolan, a nelagodan je kao i svaki ginekološki pregled. Traje oko 5-10 minuta i ne radi se pod anestezijom. Ukoliko postoje kolposkopski sumnjive promene uzima se komadić tkiva za analizu (biopsija) i tada se može dati lokalna anestezija.

  • Kolposkopski pregled uz uzimanje PAPA testa je potrebno raditi jednom godišnje, pod uslovom da je prethodna kontrola bila u granicama normale. Prvi ovakav pregled treba uraditi najkasnije 3 godine posle prvog seksualnog odnosa, ali ne kasnije od 21. godine života. Cilj kolposkopije:
  • rano otkrivanje sumnjivih promena na površini grlića materice, koje mogu vremenom ako se ne leče da prerastu u karcinom grlića materice
  • tačna procena mesta i stepena sumnjivih (prekanceroznih) promena (L-SIL, H-SIL)
  • mogućnost prepoznavanja promena povezanih sa HPV virusom (humani papiloma virus) koji se smatra najvažnijim faktorom za nastanak raka vrata materice
  • prepoznavanje već postojećeg karcinoma grlića materice u početnim ili uznapredovalim stadijumima

NAPOMENA: Ovaj pregled nije bolan, ali možete osetiti izvesnu neprijatnost. Možda ćete osetiti bol ili iritaciju, posebno ukoliko je prisutna vaginalna infekcija, ali zapamtite da što ste opušteniji, lekar će moći brže da uradi pregled i biće manje neprijatno.

Ocene koje se daju nakon obavljenog Papanikolau testa su PAPA I, II, III, IV i V. Označavaju se rimskim brojevima i svaka ima značenje. I i II su zadovoljavajući rezultati, dok ostali zahtevaju terapiju.

Kolposkopski pregled i PAPA test treba raditi na 6 meseci, a obavezno jedanput godišnje.Smatra se da bi se tako smrtnost od raka grlića materice smanjila za 90%.

Citološki nalaz po Papanikolau deli se u 5 grupa ( 1954g)

Prva grupa ( PAPA I ) – znači da je nalaz u potpunosti dobar. Veoma mali broj žena može da ima ovakve rezultate.

Druga grupa ( PAPA II ) – i ovaj rezultat je sasvim zadovoljavajući. Znači da imate određene zapaljenske promene, ali nije ništa alarmantno ili zabrinjavajuće. Većina žena, koja nema oboljenje dobije ovakav rezultat na PAPA testu.

Treća grupa ( PAPA III ) – ovaj rezultat znači da su se pojavile neželjene, nezrele ćelije, ali nisu u potpunosti zauzele, takozvano epitelsko tkivo koje se nalazi i u vagini. Ako su vam rezultati PAPA testa PAPA III znači da su ove neželjene ćelije zauzele manje od jedne trećine epitelskog tkiva. Doktor će odrediti terapiju, ali nemojte da vas rezultati zaplaše jer ne mora da znači da ste u nekoj drastičnoj opasnosti. Četvrta grupa ( PAPA IV ) – četvrta grupa znači da su nezrele ćelije zauzele više od jedne trećine epitela i ginekolog bi ovde trebao da reaguje sa adekvatnom terapijom.

Peta grupa ( PAPA V ) – ovi rezultati već znače da imate u sebi maligne ćelije. Nije ništa neobično da Papa test izazove malu količinu krvarenja. Procedura uzimanja papa brisa podrazumeva uklanjanje ćelija sa osetljive sluzokože grlića malom četkicom i plastičnom lopaticom. Ova vrsta krvarenja ne uzorkuje nikakva oštećenja i sama se zaustavlja. Međutim, ako je krvarenje uzrokovano uzimanjem pap brisa, krvarenje treba da bude blago i da brzo prođe. U suprotnom, potrebna su dodatna ispitivanja.

Pravila i uslovi korišćenja kupona


> Jedan kupon važi za jednu osobu

> Možete preuzeti više kupona

> Nakon preuzimanja, kupon će se nalaziti u „Download folderu“ na vašem telefonu ili računaru

> Kupon odštampajte i ponesete sa sobom

> Pri dolasku, pokažite vaš kupon i platite navedenu uslugu sa popustom

> Broj telefona za zakazivanje nalazi se na kuponu.

> Kupon možete iskoristiti odmah po preuzimanju.

> Kupon važi od trenutka preuzimanja. Neophodno je zakazivanje.

> Ukoliko niste u mogućnosti da dođete u zakazano vreme, potrebno je

blagovremeno otkazati i zakazati nov termin, u suprotnom ce se kupon tretirati iskorišćenim

Detalji o firmi


Gracia Medika

Koče Popovića 7, Centar

Radno vreme: pon-pet: 8-21h, sub: 9-15h, ned: Ne radi

www.graciamedika.com

U okviru Poliklinike Gracia Medika u mogućnosti smo da pacijentima ponudimo konsultacije i preglede lekara svih specijalnosti uz ekspertske preglede poznatih profesora sa Medicinskog fakulteta, kao i lekara iz renomiranih bolnica (Narodni front, VMA, Klinički centar, GAK i drugih) uz angažovanje profesionalnog medicinskog osoblja za razlicite vrste medicinskih usluga. Poliklinika Gracia Medika je specijalizovana u oblastima Opšte i Estetske hirurgije, Ginekologije, Fizijatrije, kao i u Oftalmologiji i svim granama Interne medicine(Kardiologija, Endokrinologija, Gastroenterologija, Pulmologija, Nefrologija…).

SVE PONUDE OVOG PONUĐAČA


Kontakt Podaci

www.zakazimi.rs
064 08 111 85
info@zakazimi.rs
zakazimi.rs@gmail.com
Pon-sub: 09:00 do 17:00 h
PIB:112032720
© 2020 zakazimi.rs - Sva prava zadržana

Pratite nas

Besplatni kuponi bez registracije i plaćanja unapred - PREUZMI BESPLATAN KUPON.

Dobrodošli na zvaničnu web stranicu ZakaziMi.rs!

Mi smo sajt za online kupovinu koji nudi brojne akcije i popuste. Imati prestižne brendove i verne potrošače cilj je kome teže svi učesnici na tržištu.

Naša misija i cilj je da svakodnevno istražujemo i Vama pružamo informacije o atraktivnim ponudama: putovanja, zdravlje, kozmetičke usluge,fitnes i sport, obrazovanje,pedikir i manikir,wellness,stomatologija ... i ostalih usluga i proizvoda po sniženim cenama.
Koristimo modernu tehnologiju oglašavanja kako bismo predstavili ponude hiljadama kupaca i kupcima ponudili ekskluzivne popuste! Mi štedimo za Vas tako što vam omogućavamo da najbolje ponude po najnižoj ceni,uz pomoć nas, lako stignu do Vas!
Ne gubite vreme i iskoristite naše popuste Uz BESPLATAN KUPON.